2011. január 14., péntek

Prezi - Prezentáció másképpen

Kollégámtól hallottam egy magyar szoftverről, a Prezi-ről,  amivel prezentációkat lehet készíteni, kicsit másképpen.
A lejátszás gombra kattintva hasonló lesz a vetítés, mint amit a Power Pointtól megszoktunk: az előadás felfűzhető egy vezérfonálra. Hasonló még, hogy ugyanúgy beilleszthető videó, kép, Youtube link.
Amiben ez más: hogy olyan mintha egy óriási képet szerkesztenénk, amibe bele és ki lehet nagyítani, így a diák sorrendje az előadásban megváltoztatható, a hallgatóságtól függően szabadon kihagyható is akár egy-egy rész. De bármikor vissza is lehet a vezérfonálhoz térni. A prezentációt készíthetjük úgy, hogy ide-oda forgatjuk a képeket, de azért ezt ne vigyük túlzásba, nehogy tengeribetegek legyünk. Álljon itt egy példa az ókori világ hét csodájáról egy prezentáció:
Navigálás: Ha valahol szürke zárójelet, vagy szürke kört látunk, arra rákattintva belenagyíthatunk. Az egér görgőjével nagíthatunk ki be, és a szokásos bal klikk lenyomva-val mozgathatjuk a lapot.


Az oldalon számos ismertető van, hogy hogy kell használni a Prezit. De válogathatunk már feltöltött prezentációk közül is.



Talán hátrányként kell megemlíteni, hogy (a regisztráció után) a prezentációkat  - ha jól láttam - csak online lehet megcsinálni. De az elkészített prezentációkat a 100 MB-os tárhelyen tárolhatóak, letölthetőek és offline is előadhatóak. Ha jól értettem, akkor a "végtelen" tárhelyért 60$-t kell fizetni. De ingyenesen akárhányszor regisztrálhatunk.

Még nem tudom, hogy szeressem-e vagy sem a Prezit, de biztosan kipróbálom. Aztán ha majd nagy Prezi felhasználó leszek, akkor az itt is kiderül majd ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése