2011. január 29., szombat

Készíts el a saját kisbolygód fotóját!

Gyönyörű képet készített Horváth Attila Róbert. Mintha a Kis herceg bolygóját fényképezte volna le! A hirek.csillagaszta.hu-n a hét képe lett ez a fotó. Szerencsére volt olyan kedves, és leírta, hogy hogyan kell elkészíteni a saját kis bolygónkat. 2 perc az egész - persze ha van megfelelő panoráma képünk....
De előbb kedvcsinálónak néhány szép kép. Először is álljon itt a már fent említett kép. Hát nem gyönyörű?!

Ezt a képet én készítettem még Egerszalókon, amikor még papucsban fel lehet mászni a hegyoldalra télvíz idején egy szál fürdőruhában. A másikat meg szerintem Orsi. Budapest a világ. Főleg az egerszalókin látszik, hogy nem mindegy milyen alapanyagból dolgozunk...hát igen.

 

Mivel nem voltam megelégedve a "bolygósodás" fokával ezért letöltöttem innen egy 360°-os panorámaképet, és elkészítettem vele a kisbolygósítást. Egészen kedves trópusi kis bolygó lett belőle. Most legszívesebben ide is költöznék!
De találhatsz még nagyszerű képeket például itt, egy éjszakai városi képet láthatsz itt, egy a londoni Queens Parkból, és ugyanez mintha a világ ki lenne fordítva.
A neten képeket keresgélve találtam ugyanezzel a technikával elkészített csoportképet is. Az tutti, hogy ha legközelebb csoportképet készítek azt én is így teszem! A képet innen töltöttem le.

És akkor nem húzom tovább: az eljárás elég egyszerű és gyors. A Photoshopban először méretezd át a képet négyzet alakúra - természetesen úgy, hogy a kép szélessége legyen a négyzet oldala. Majd jelöld ki a képet és az Edit>Transform>Scale parancsokkal húzd szét úgy, hogy a teljes keretet kitöltse a kép. Így egy eléggé elnyújtott képet kell kapnod. Ha azt szeretnéd, hogy a Föld legyen a középpont, akkor 180°-kal forgasd el a képet. Majd a Filter>Distort>Polar Coordinates behajtogatja neked a kívánt alakúra. És már készen is van! Hát nem egyszerű?!

De vigyázat, én már egy órája csak kisbolygókat gyártok...és az is biztos, hogy készítek majd jó pár panorámaképet, ami már megfelelő alapanyag lesz a kisbolygósításhoz!



1 megjegyzés:

  1. Nahát, ezzel már én is szemeztem! De hogy ilyen egyszerű, azt nem gondoltam! Mindjárt csinálok is egyet :-)

    VálaszTörlés