2011. március 20., vasárnap

Kérdésed van a japán atomerőmű katasztrófáról?

A Magyar Nukleáris Társaság (MNT) pedig arra kért minden fizika tanárt, hogy gyűjtse össze az őket és diákjaikat foglalkoztató kérdéseket. Itt a vissza nem térő alkalom! Ha van kérdésed, akkor írd meg nekem, és  én továbbítom a MNT-nak. A kérdések és válaszok pedig felkerülnek majd a netre - hogy pontosan hova, az majd később kiderül.

Március 24-én, 17 órától Dávid Gyula tart előadást Fukushima - mi történt és mi várható? címmel. Ha valaki nem ér rá, vagy bármely más módon akadályoztatva van, hogy eljusson Az atomoktól a csillagokig eme előadására, akkor élőben megnézheti a Galileo WebCast közvetítésében. Az előadás az ELTE TTK lágymányosi északi tömbjében (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A), az Eötvös teremben (földszint 0.83 terem) lesz. A teremhez további bejárati lehetőség: az 1. emelet 1.67-es vagy 1.68-as ajtón.

De hogy necsak a budapestieknek kedvezzek, március 29-én , kedden, 18 órától Földrengés, cunami, nukleáris baleset címmel Dr. Pázmándi Tamás, a MNT alelnöke tart előadást Székesfehérváron, a Szabadművelődés Házában (Fürdő sor 3.) Az előadásban ismertetik az eseményeket, bemutatják a hatásokat, elemezik a lehetséges következményeket. Szerencsére ezt az előadást is közvetíti a Galileo WebCast.

Fukushima Daiichi atomerőmű előtte és utána
Több ilyen előtte-utána mozgatható képet nézhetünk még itt.

De ha ezt nem tudjuk kivárni, és információ éhségben szenvedünk, akkor az Országos Atomenergia Hivatal honlapján naponta legalább kétszer olvashatunk friss összefoglalót a japán Fukushima Daiichi atomerőmű aktuális helyzetéről. Letölthetünk egy március 16-ai prezentációt is, ami a hátteret, a katasztrófát, az atomerőmű felépítését, mért sugárzási adatokat tartalmaz.
Persze továbbra is ajánlom Dr. Aszódi Attila oldalát, ahol elemzéseket olvashatunk, és hasznos linkekre navigálhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése