2010. július 20., kedd

Szülinapi zsúr...

volt nálunk, mégpedig harmadik. Az idő nem kegyes hozzánk, így bár kint a szabadban akartunk piknikezni, de mégis bent tartottuk végül. De azért volt a gangon vízipisztolyozás, lufi, szerpentin, sok játék, nevetés!


És persze volt ajándékozás is. Nagyfiam állati jó ajándékokat kapott, azóta is összenőve van velük. Mindenkinek köszönjük! Majd egy elmaradt ajándékot adtunk kis barátunknak, akinek ugyancsak a harmadik szülinapja volt. L-nek pöttyös bögre lesz a jele az oviban, így varrtam neki egy pöttyös bögre táskát. Kifordítható, belül még pöttyösebb. A táska meg rejtett egy Polly pocket babát. Nagyon jó volt látni, hogy az öltöztetős baba telitalálat ajándék volt!

Az ünnepelt pedig kapott egy igazi csokitortát. A kívánság az volt, hogy egy "sima csokitortát kérek". Nem kellett se az autó alakú, se marcipán, se semmi. Szerintem életem legjobb tortáját készítettem el! Nem vagyok nagy torta-készítő, biztosan ez másnak nem nagy szám, de én nagyon örültem neki, hogy így sikerült.

A piskótát is én készítettem klasszikus recept alapján: 6 fehérjét vertem fel habnak, majd folyamatos keverés mellett öntöttem belet 6 kanál kristálycukrot, majd a 6 sárgáját, majd a szódabikarbónás 6 púpos kanál lisztet, amit kis citromhéjjal megspékeltem. És igen, a kakaó kimaradt belőle, hopsz!

A krém sima csokikrém lett. 5 dl habtejszínbe beleolvasztottam két tábla étcsokit, 2 kanál kakaót, és annyi cukrot, amitől szerintem elég édes lett. Majd betettem a hűtőbe, és a buli hajnalán felverrtem. Nem vettem habfixálót, kicsit izgultam is, hogy mi lesz ha nem lesz kemény a hab, de olyan kemény lett, hogy csak na! Megkentem, rátettem, majd Katica étbevonóval még leöntöttem, és rászórtam egy csomag Francia Drazsét.

1 megjegyzés: