2010. szeptember 3., péntek

Ovis cuccok

Hát igen. Ez a 3 év gyorsan eltelt, és nagyfiam most már ovis lett. De amiért a posztot írom, hogy megkönnyítsem a "kezdő ovis szülők" dolgát. Legalábbis arra a néhány kérdésre leírom a választ, amit én hasztalan kerestem a neten. Ugyanis körülézve azt találtam, hogy bár minden beszerezhető, de elég drágán. Olyan 10 000-re saccoltam, ha mindent megveszek. És ha varrok, amellett, hogy olcsóbb, biztos olyan, ami nekem és neki is tetszik...

Tehát kellett ugye egy ovis zsák. De mi is ez?! Ez vállfára akasztható zsebes tároló. A méreteit tekintve a mi szekrényünk 70 cm magas. Ez azt jelenti, hogy a tároló 54 cm hosszú lett nálunk, az akasztó végétől mérve. Én rávarrtam két kisebb zsebet, és alulra egy nagyobbat, amit középen elválasztottam. Alul tartjuk a cipőt a torna órához, a másik zsebben meg a torna ruhát. A fenti két zsebben alsóneműt, zoknit, pólót tartok váltásnak. A vállfa rúdjára pedig egy pót benti gatya van felakasztva. A vállfára és ovis zsákra kívülről pedig rá lehet borítani a kardigánt-esődzsekit. Ezt elfelejtettem lefotózni, majd pótolom.

A másik az ágynemű volt. mindenhol azt olvastam, hogy az ágy 54*130 cm nagy. Erre ajánlották a 60*120-as gumis lepedőt. Hát viszünk be egy olyat is. De persze a legjobb szerintem, a végein lecsapott gumis lepedő. Ezt megvarrtam. Ennek a méreteit én nem láttam sehol. Így bent lemértem ennek a spéci, egymásbarakható ovis ágynak a paramétereit. A képen cm-ben vannak az adatok. A guminak nyújtott állapotában 35 cm-esnek kell lennie+a varrás ráhagyás.A takaró nálunk olyan, amekkorát csak szeretnénk. Erre 90*130-ast javasolnak mindenhol. Az ovónéni egy 70*110-est mutatott. Varrtam egy 75-120-ast, meg egy nagy ágyneműt kettévágva egy 85-130-as huzatot rá. Ez is ugyanaz az IKEÁs autós mintás, így a lepedő passzol a huzathoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése