2011. február 13., vasárnap

Farsangi varázsló jelmez

Hétvégén megvarrtam a nagy óvodás fiam Varázsló jelmezét! Igazán büszke vagyok magamra, hogy ilyen profi kis jelmezt tudtam varrni! Bár még hiányzik a kalap és a varázspálca, és a ruhára is felvasalok még 25 kis flitter-pöttyöt. Ha készen lesz, akkor ígérem lefényképezem a kis elsőfarsangozó varázslót is teljes puccban!
  



És akkor a technikai részletek, hátha valakinek még jól jöhet ebben a szezonban: a ruha anyaga szatén. 150 cm széles anyagból másfél méter kellett. Elég lett volna kevesebb is (pl egy méter), ha csak kis ruhácskát készítettem volna, de a ruha alul bővül, így nem fért el egymás mellett az eleje és a háta.

A szabásmintát a Burda 2009-es gyerekdivat különszámából vettem, és alakítottam át. Az eredetileg térdig érő 608-as kis nyári ruhácska végül földig érő jelmezzé alakult. Abban változtattam még, hogy hosszú ujjat adtam neki (megj.: sajnos a szabásmintán nem szimmetrikus az ujja, ezt később korrigálni kell.) Hátul a gombok helyett pedig egy 20 cm-es cipzár van.
A végén pedig kékes árnyalatú fehér szaténból csillagokat és holdat varrtam rá.

Lefényképeztem a kivágott szabásmintát. 116-os méretre készült, cm-ben egyes méretek a képről leolvashatóak. A felfektetési rajzot is meg lehet tekinteni. Itt látszik, hogyan bővül a ruha alja, és az ujjának aszimmetriáját is látni lehet.

Remélem idén sok kis varázsló lesz az ovikban! Kellemes varrást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése