2009. január 22., csütörtök

A profi papír repülőgép


Ha táborban sorversenyre kerül a sor, és van beleszólásom a dologba, hogy az én állomásomon mit csináljanak a gyerkőcök, akkor az egyik kedvenc feladatom a pontosan 42 darab élőhangya gyűjtésen kívül, hogy hajtogassanak repülőt, a természeti viszonyok figyelembevételével, és a kb 1-2-3, mikor hány méterre lévő hulahopp karikán keresztül kell repíteni a járművet.
Azt hiszem ez igazán jó feladat. Mindenki tud repülő gépet hajtogatni, nem? És legtöbbször azt hallják szerencsétlen diákok, hogy ne hajtogassanak. Így amikor végre ez a feladat, kiderül ki a jani a gáton.
Nemrég olvastam a Gyerekszobán, hogy már létezik egy olyan szerkezet, amit potom 18 dollárért meg is vásárolhatunk, és ami kilövi helyettünk a gépet.  Az angliai Middlesex Egyetemen fejlesztették ki, és egy egyszerű motoron és műanyag tárcsákon kívül mást nem is használnak, de garantálják, hogy 30 másodpercig siklik majd a levegőben.

Aztán tovább keresgéltem, és találtam egy oldalt, az instructables.com-ot, ahol ha az ember beregisztrál megkapja a teljes leírását, hogy hogyan kell egy ilyen szerkezetet összeeszkábálni. Nem tűnik nehéznek. (hihi) Olyan pontos és részletes a leírás, hogy az un. Opitec vagy Kelvin nevezetű boltok mely gyártási számú cikkét kell beszerezni. Persze ha valakinek nem ez az első ilyen kis szerkezete, van gyakorlata, és megfelelő szerszámai, akkor nem lehet nehézmegépíteni. Ezek hiányában nekem nem is tűnik most már olyan soknak az a 18 $.

Ízelítőül, hogy hogyan is működik:





3 megjegyzés:

  1. Hogy mik vannak:D
    Suttyó koromban imádtam repcsiket hajtogatni, bár ez a játékos szokásom úgy látszik még azóta sem kopott meg:)Nyáron ugyanis egy bankban voltam gyakorlaton és bizony volt olyan laza nap, hogy unaloműzésnek még ott is hajtogattunk gépcsodákat:D Aztán jött a szokásos próba, kinek a gépe hasít messzebbre... Ezt a hátsó folyosón le is teszteltük amit valószínűleg a biztonsági őr is figyelemmel kísért a kamerákon kersztül:)) Bár utólag nem szólt semmit, de gondolom röhögött egy jót magában:D

    VálaszTörlés
  2. Ez is akkor jó, ha legalább ketten foglakoznak vele egy légtérben, egyedül nem oylan.
    Nyalifali, sztem ő is hajtogatott, röptetett gépet - esetleg Tőletek leste el a módját. Úgysem mondja meg, a biztonságiak szeretnek komolynak látszani.

    VálaszTörlés
  3. ez nagyon királyság

    VálaszTörlés