2008. július 30., szerda

260 km/h-val száguldani biciklivel ?!

A kerékpáros futárok közt Dagadt néven ismert, a keresztségben a kevésbé egyedi Nagy György nevet kapó fanatikus múlt szombaton próbálta megdönteni a holland Fred Rompelberg 1995-ös rekordját, a 268 kilométeres sebességet, amit 13 éve nem tudtak túlszárnyalni.

A holland csúcstartó a rekordot egy kiszáradt amerikai sóstóban állította fel. Dagadtnak azonban nincs edzőhelye, mert az országban kevés a nyílegyenes, vízszintes, elhagyatott és jó minőségű út. A rekordot a Rábaringen állítaná fel, ahol a legnagyobb gondja nem a sebesség lesz, hanem hogy 200 felett hogyan vegye be a kanyarokat.

Az Indexen egy bővebb riport készült vele, és egy 8 perces videón is megcsodálhatjuk a világcsúcs döntögetőt.  Amióta a riportot olvastam ez a mondat kering a fejemben:

"Nem nagyon szabad fékezni, az a titka. És érezni kell az előttem haladó autót. Tíz centire megyek tőle, ha csak motorfékez, már beleszállok. Rompelberg 1988-ban véletlen kijött a szélárnyékból, és bukott. A gerincén kívül mindene összetört, hét év volt, mire felépült, de utána újra megpróbálta."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése