2008. július 6., vasárnap

A nap eseménye

Százhatvanöt darab héliummal töltött léggömb emelte magasba és repítette át az oregoni sivatagon a kerti székében csücsülő Kent Couchot.



"A 48 éves Kent Couch a székhez erősített nagy méretű színes léggömbök segítségével emelkedett a magasba, és mintegy kétszáz mérföldet (322 kilométer) tett meg az oregoni sivatag felett kilenc óra alatt, majd biztonságban földet ért egy idahói mezőn. A légfegyverre a leereszkedéshez volt szüksége: ha csökkenteni akarta a repülési magasságot, golyót eresztett egy-egy léggömbbe.
" (MTI)

Couch harmadszor próbálkozott. Ez volt a legsikeresebb a három út közül. 2006-ban kényszerleszállást hajtott végre, ezért amikor 2007-ben másodjára megkísérelte az utazást (kisfilm), akkor is vitt magával ejtőernyőt. Mondjuk akkor már  300 kilométert is megtett a levegőben átlagosan 50 km/h sebességgel. A mostani utat élőben is végig lehetett kísérni (nekem mondjuk állandóan lefagy az oldal).

A legviccesebb, hogy nem Ő volt az első elvetemült, ki ilyenre adta a fejét. Larry Walters  1982-ben szintén a székéhez kötözött léggömbök segítségével repült át Los Angeles felett. Walterst annak idején
valóságos népi hőssé avatta teljesítménye, de 1500 dollár bírságot kellett fizetnie a légi közlekedés szablyainak megsértése miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése