2009. november 23., hétfő

Varrós napok eredménye

Az elmúlt hetekben sokat varrtam. Előbb a fiamnak egy adventi naptárat. Tavaly láttam barátnőméknél, hogy náluk kis zsákocskák vannak. Minden nap egyet ki lehet nyitni. Érződik, hogy fogynak, és így a Karácsony is egyre közelebb van. És mivel Zs már igazán várja a Karácsonyt - időről időre mondja nekem, hogy "ilyet is kérek Jézuskától.." azt hiszem nagy szükség lesz rá. Azt hiszem a galléria tökéletes kihasználása, ha oda függesztjük fel a zsákokat:

A másik nagyszabású munka az autós falvédő volt. Az alapra, ami előre lesteppelt vatelinbéléses anyag, kerültek a minták. Ezzel időt akartam spórolni, de igazából nagyon nehéz volt a 75*200 cm-es anyagot ide-oda forgatni a varrógép alatt. De hát mindig tanul az ember, nem? Az autók egy része zsebként is funkcionál, ahova most az összes ujjbábot be is raktuk. A kerekek meg gombok, ezzel már inkább a kisöcsinek próbáltam kedvezni. A falra pedig egy léc van felcsavarozva, amire tépőzárat ragasztottam, a tépőzár másik felét meg az anyagra varrtam. A képen nem látszik - és különben se nagy szám -, de van még az ágy mellett egy egyszerű zsebes tároló is, ugyanezekből az anyagokból. Ezt leginkább könyvek és (természetesen) autók tárolására szokta a fiam használni.

Elküldtem ezeket a Gyermekszoba.blog.hu-ra egy adventi naptáras versenybe. Ha az enyém tetszik a legjobban, akkor szavazz egyet rám! És beneveztem az "Alkot az Olvasó" rovatba is. Ha ezt is publikálják, belinkelem. Persze annak örülök nagyon, talán ezért is ez a nagy aktivitás, hogy mindet sikerült megcsinálnom, mielőtt kisöcsi megszületett volna!

1 megjegyzés:

  1. Már publikálták is a Gyerekszobán a fenti falvédős cuccot:

    http://gyermekszoba.blog.hu/2009/11/27/alkot_az_olvaso_44

    VálaszTörlés