2009. április 6., hétfő

Plüssmacik a jégen


Április 2-án a Pannon Hoki Gálán a Finnország elleni mérkőzés első magyar góljánál egy felhívás szerint a szurkolók a pályára dobtak 4532 plüss macit és egyéb plüss állatokat. Ezeket a válogatott játékosai adtak át a Heim Pál Gyermekkórház és a Tűzoltói utcai Gyermekklinika betegeinekés jutott belőle a SOTE 1. Számú Gyermekklinika kis betegeinek is.
Magyarországon az első sikeres akció február 15-én volt, amikor a Miskolci Jegesmedvék szurkolói az NZ Stars elleni bajnoki meccsükön több mint 12 zsák plüssjátékot dobáltak a jégre.
A kezdeményezés Észak-Amerikából indult Teddy Bear Toss néven. A legenda szerint először a kanadai Kitchenerben borították be a jégpályát játékmackókkal még a nyolcvanas évek derekán, hogy a karácsony közeledtével így kedveskedjenek a gyerekeknek. A kezdeményezés később egész Kanadában és az Egyesült Államokban is elterjedt, és ma már szinte az összes ifjúsági, és sok alsóbb szintű ligában is repülnek a mackók. Egy-egy nagyobb közönséggel rendelkező csapatnál akár 10-15 ezer plüssállat is összegyűlik. A rekordot jelenleg a Calgary Hitmen szurkolói tartják, akik 2007. december 2-án, 26.919 darab plüssjátékkal fedték be a jeget.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése