2009. február 11., szerda

Kajla farkas - ajándék


Amikor Zs kicsi volt, és jött a foga, előszeretettel rágcsált mindenféle ruha anyagot. Nem gondoltuk, hogy ilyen lesz, nem is szólt senki, így a DM-ben, bababoltokban nem is lettem figyelmes azokra a külön erre a célra gyártott plüssökre, amik először furcsák, hiszen ahelyett, hogy jól ki lennének tömve lényegében egy dupla anyag, amire mondjuk egy fejet rávarrtak. Pannától mi is kaptunk egy kis kék plüss nyulat, amit Zsombi nagyon szeretett, annak ellenére, hogy semmi kunszt nem volt rajta, és nem is volt túl nagy.  Azt hiszem ez egy nagyon hasznos dolog.

Orsitól kaptam névnapomra egy könyvet, amiben megvarrható baba és gyerek cuccok vannak. Történetesen  egy ilyen szabásminta is volt benne. És mivel barátainknál a baba épp esedékes (volt) ezért vettem bébi-plüst, hogy legyártom. Persze mindig úgy van (és itt a mindig szót egy kettő elemszámú halmazra mondom) hogy amikor varrni szeretnék ajándékot, akkor amelyik nap megveszem az anyagot, a célszemély aznap meg is születik. Isten éltessen Dani! Na de térjünk vissza a tárgyhoz. Tehát tegnap megvettem az anyagot, és kiszabtam a Kajla Farkast, ma meg megvarrtam. Ilyen lett:
Nekem tetszik, kis kajla, és egészen hasonlít arra, ami a könyvben volt. :)

Érdeklődőknek lefényképeztem a pauszpapírt, amire a szabásmintáról rámásoltam a részeket. A különálló lábból és kézből kettőt kell kivágni. A test összevarrása nem nehéz. A gondok a fejjel voltak. Először is 5 részből és a két fülből áll a fej illetve a nyak. Szerintem ez nagyon sok. Lehet, hogy így lesz olyan amilyen, de kicsit sok a varrás, és ez a bébi plüss elég rossz anyag: odaillesztem, összegombostűzöm, és mégis elcsúszik. Furcsa. Tehát a következő példánynál a fejet kevesebb részből varrom meg, szerintem. Sok helyen csak kézzel tudtam megvarrni, de ez lehet, hogy az én ügyetlenségemet jellemzi. De az is lehet, hogy így kell. Igazán amatőr vagyok, fogalmam sincs. A fülébe is kevesebb töltőanyag kell, hogy még kajlább legyen. És a fej tömőnyílását inkább a nyaknál hagyom legközelebb ki, mert nem olyan szép, ahogyan megtörik a fej az állánál.

3 megjegyzés:

  1. Szia!

    Nagyon helyes lett Kajla Farkas, nem tudnád nekem megírni a könyvnek a címét amiből készítetett ? Köszönöm

    VálaszTörlés
  2. Heike Roland és Stefanie Thomas: Dekoträume - Liebevoll Fenähtes fürs Kinderzimmer.
    Orsi nem itthon vette a könyvet...

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Köszi az infót a bátyán Németországban él, talán megtudja oldani a beszerzését.:)

    Köszi mégegyszer

    VálaszTörlés