2008. december 30., kedd

Karácsonyi ajándékok


Ígértem, hogy mikor már mindenki megkapja tőlünk a kis saját készítésű ajándékainkat, akkor felrakom ide, hogy ha nem is idén, de jövőre ötletet adjon más kreatívkodónak is.


A figurák közül hiányzik még egy kacsalábon forgó házikó, amiből két fej integet ki. Ezt a vezetés oktatómnak adtam. Itt jegyzem meg, hogy a BM még mindig nem küldte ki a jogsit. A vizsgám 3 hete volt, és 3 napra rá már az okmányirodában voltak a papírok...Na de ne térjünk el nagyon. Az előtérben még a kis figurák láthatóak, a háttérben már beüvegelt társaik. A felismerhető figurákon kívül (mint Télapó, karácsonyfa, angyalka, hóember) leginkább a megajándékozottak vannak megmintázva kedvenc hobbiaik és családtagjaik körében, kínosan ügyelve, hogy mindenki csak létező, saját ruhában szerepeljen. Azt hiszem tetszett azoknak, akiknek adtuk. Én nagy szeretettel gondoltam rájuk, míg formáztam őket.

És álljon itt egy-két gyakorlati tanács, és segítség a későbbi alkotóknak. Az ötletet innen vettem, de annyi kiegészítéssel, hogy

  • a hobbiragasztó nem ragaszt, helyette pillanatragasztót használtam, amit mint tudjuk már az acetonos körömlakklemosó old, ha valaki bénán kiöntené ugye a kezére, és
  • a vízben csak víz van, nincs benne glicerint, pedig nagy küzdelmek árán szereztünk gyógyszertárból, és bár tényleg szebben hullik tőle a csillámpor, de zavaros, matt lesz tőle a víz színe, nem szép. De sebaj, majd készül belőle szappanbuborék.
  • Égethető gyurmát lehet venni a Kreatív Hobby boltban. Sajnos jó sokat felvásároltam belőlük, nem is túl szép színeket, aztán meg megtaláltam a Városmajor utcában az Ecset boltot, ahol kétharmad áron lehetett szép színeket kapni.
  • csillámport is a Kreatív Hobbyban lehet kapni.
  • a gyurmát gyorsan kell formázni. Ha nagyon meglágyul a kéz melegétől, akkor nem keményíti már meg semmi, csak a sütő, csak furcsa alakban. És elég rossz érzés, amikor orra bukik egy alak és így, turcsi orral,lapos fejjel keményedik meg....
  • Légkeveréses sütőben 30 percig sütöttem 110°C-on.
  • Nagyon könnyű, ha nem pepecsel vele az ember. 3-4 éves gyerekek már simán elboldogulnak vele, szerintem.

1 megjegyzés:

  1. Köszönjük, nagyon örülünk neki :)Idén úgy néz ki végre csinálunk polcot is az ilyesmiknek mint nálatok. Fő helyet fog kapni rajta :)

    VálaszTörlés