2008. december 5., péntek

Hálózsák

Ma egy hálózsákot készítettem kisfiamnak. Közel kétszer egy óra alatt készen voltam vele, ami szerintem nagyon jó. És nem is volt nehéz. A szabásmintát innen vettem, bár hozzá kell tennem, ki se nyomtattam, csak úgy jó volt látni, hogy kb mit csinálok. Vettem két egy méteres, másfél méter széles polár anyagot, ketté hajtottam, így kaptam egy 100x75 cm-es darabot, és a szabásminta szerint rárajzoltam a félbehajtott hátát. Majd nálam az eleje is így készült, mert nem szerettem volna, ha egy zippzár van az elején. Kényelmetlen és felesleges kunszt. Így 2-2 pattent van a vállpánton, amit még most elég bentre varrtam, így majd lehet kijebb is rakni, ha kezdi kinőni. Íme:


3 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper a hálózsák :) Le fogom koppintani, mert Tomnak csak egy van, és venni nagyon drága 7-8 ezer forint. Az oldalt amit találtál is imádom, ha lesz időm megvarrom Lucának azt a plüss manócuccot, az a kedvencem :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó a hálózsák! Az lenne a kérdésem hogy, beavattad-e előtte a polár anyagot? Én most csináltam belőle párnát, de mire összeraktam szétnyúlt az anyag. Elkészült a párna csak nehéz volt összeilleszteni.

    VálaszTörlés
  3. Nem, de már mostam, és nem ment össze. De mondjuk itt nem lett volna gond ha néhány centivel kisebb lett volna. És varráskor is jó volt az anyag. Úgy látszik akkor szerencsém volt. :)

    VálaszTörlés