2017. január 29., vasárnap

A Brachistochrone problémakör

Nagyon régen szeretnék ezzel a témával foglalkozni. Azaz két pont között mi az a pálya, amit a test a legrövidebb idő alatt fut be. Kapásból azt gondolnánk, hogy a két pontot összekötő egyenes, de ez nem így van.
Az alábbi videóban Steven Strogatz matematikussal beszélget 3Blue1Brown, mindketten a matematika népszerűsítését tartják szem előtt, közérthetően beszélve problémákról, izgalmas kérdésekről, izgalmas animációkkal.

A ciklois, mint görbe egyébként is személyes kedvencem, és az, hogy például fizika vagy matek táborban nem sikerült ezzel foglalkozni csak a véletlenek műve (azaz mások megelőztek, így várni kell egy kicsit, hogy a megfelelő évfolyamok leérettségizzenek....). De ami késik nem múlik. 
 És akkor álljon itt még egy videó, ami tartalmaz egy praktikus, cserélhető lejtőket tartalmazó szerkezetet, ami akár egy fizikatábori projekt is lehetne elkészíteni...1 megjegyzés:

  1. Each 8-to-1 corner that covers 4 numbers) could have $4,000 wagered on it. Each 11-to-1 avenue that covers three numbers could have $3,000 wagered on it. Each $1,000 incremental bet can be represented by a marker that is used to specifically determine the player and the amount bet. It’s obvious however we’ve received to repeat it outcome of|as a outcome of} there are just too many actual money casino sites that don’t give our favorite recreation the time of day. There’s SM카지노 only a lot occurring right here, particularly if you’re a roulette player who doesn’t thoughts slightly Texas Hold’em every now and then.

    VálaszTörlés