2008. november 21., péntek

A 7. te magad légy!

Itt-ott láttam már, hogy hódít ez a játék, de miért ne. És most Annától én is kaptam egy felkérést keringőre. Nehéz, főleg, hogy ez nem olyan én-blog, de próbálom ötvözni a kettőt.

1. Eddig igazán 3 fényképezőgépem volt. Az elsőre egy évig gyűjtöttem a bélyegeket. Aki emlékszik, talán arra is, hogy az 5 Ft-os volt a legjobb, persze sokszor csak az 1-2 Ft-os jutott. Azzal tanultam meg fényképezni. Azt hiszem Szmena volt. Aztán kölcsön kaptam Apu, majd Anyu fényképezőgépét és végig fényképeztem vele Hollandiát. Majd páromtól kaptam egy kis kompaktot, CanonPowerShot A400-ast. Ez az elmúlt négy évben hű barátommá vált, de ácsingóztam a Zenit nyújtotta manuális funkciókra. És fél év töprengés után vásároltam meg a mostani nagy kedvencet, akiről már írtam is.

2. Van egy kedvenc feladatom, amin sokáig gondolkodtam, pedig rém egyszerűen hangzik: állítsd elő a 4 alapművelet (+, -, *,/) és zárójelek esetleges felhasználásával a 24-et az 1, 3, 4, 6 számokból.

3. Szeretek főzni. Kikapcsol. A legutóbbi kedvenc a cukkinis diós, amit az egyik tévés főzőshowban Vágó István készített el. Kóstoljátok meg, nagyon finom. A recept:
Hozzávalók:

25 dkg kristálycukor
2 db tojás
1 dl olívaolaj
15 dkg liszt
6 dkg búzadara
3 evőkanál búzacsíra
fél csomag sütőpor
10 dkg dióbél
50 dkg cukkini
fél citrom reszelt héja


Elkészítési mód:


Tegyük egy tálba a cukrot, a tojásokat, az olívaolajat és a citrom reszelt héját. Keverjük jól össze, de nem kell habosra kikeverni.
Egy másik edénybe tegyük a lisztet, búzadarát, búzacsírát és a sütőport.

Reszeljük le a cukkinit, majd egy csipet sóval szórjuk meg, hagyjuk állni 10 percig.
A cukros tojásos keverékhez adagoljuk lassan a lisztes keverékünket és a durvára darált diót. A megsózott cukkinit egy kicsit nyomkodjuk ki, majd azt is keverjük a tésztába.

Süthetjük közepes méretű tepsiben vagy muffin sütőformába adagolva. 160 fokon 30 percig süssük.
4.  Ha megint tanítani fogok, megint kísérletet teszek, hogy legyen városi fizika óra. Az egyik legjobb fizika tanárommal, Unyi Tamással volt nekünk ilyen, és nekem nagyon tetszett. Volt, hogy ingát erősítettünk a kisföldalattira és megmértük a gyorsulását induláskor-fékezéskor. Liftben mértük, hogy hogyan változik a súlyunk, mikor elindul, majd megáll a lift. Jelentem, ilyen gyorsan 5 kilót fogyni másképpen nem lehet....azóta is gyűjtöm a további ötleteket. ÉS persze szívesen várok is, ha van valakinek.

5. Szeretem elkapni azt a pillanatot, amikor felkapcsolják, vagy leoltják az utcai kandelábereket.

6. A tavalyi év volt az első, amikor nem eveztem sehol. És idén se. Pedig az nagy kedvenc. Leginkább a kenu, de jöhet a kielboat is. Egy barátomnak van egy kenuja, és még egyetemista korunkban felraktuk a trabi tetejére, és átszeltükvele a várost, majd feleveztünk Szentendéig. A szigeten aludtunk a szabad ég alatt. De volt, hogy tehenek kergettek meg, miközben próbáltuk kikerülni a csordát, akik elfoglalták a Hernádot teljes szélességében. És eveztem olyan nagy árban is, hogy ugrándoztak be a halak a kenuba. De a csendes víznek is megvan a maga varázsa. És a vakevezésnek, amikor a korom sötétben csapódsz neki a fának. És még mennyi emlék tódult most fel...mikor megyek legközelebb?

7.  Amikor egyszer másodikosokat táboroztattunk esti mese helyett a Bakonyt elárasztó, és a fák leveleit teljesen lezabáló zsiráfokról meséltem. Az apropó az volt, hogy egyet pont bezártak a táborban lévő fészerbe. Számomra is meglepő volt, hogy a mese olyan jól sikerült, hogy másnap mindenki a fészer deszkái között kukucskált, és találgatta, hogy ott van-e. Gondoltam, ha harc, hát legyen harc. És készítettem egy zsiráfot, legyen mit meglesni....A táborozós brancstól esküvőmre egy plüss zsiráfot kaptam...

Anna szavaival élve most lássuk kinek is tudom én továbbadni ezt a játékot. Mert én se kommentelek. Így kérdéses, hogy rá tudom-e venni őket az írásra. Majd
most kiderül elég lesz-e, ha én ismerek valakit: PuputAna, Pozsi, Kecupp.

(1. Linkeld be, hogy kitől kaptad.
2. Sorolj fel 7 érdekességet, amit szeretnél.
3. Jelöld meg a 7 (akárhány) embert, akinek továbbadnád, és linkeld be a blogjukat.
4. Egy kommentben tájékoztasd a kiszemelt áldozatokat, hogy továbbadtad nekik a játékot.)


2 megjegyzés:

  1. Érdekes, hogy a kandeláberek felgyújtása az nekem is egy olyan woááá! pillanat, mégsem tudatos :) De most már én is tudom, hogy szeretem:) És tuti felkerül az apró dolgok listára :))

    VálaszTörlés
  2. Tegnap volt egy érdekes. Egy lekapcsolós pillanatot 12.32 körül kaptuk el, ami elég meglepő volt. Aztán kiderítettük, hogy rövidzár van, ráz a föld pont a házunk előtti kandeláber körül. Így próbálkoztak a hibaelhárítók lokalizálni a probléma helyét.

    VálaszTörlés