2007. november 29., csütörtök

Pánik - mértékegység - óraszámcsökkentés

Mekkora pánikot okoz, ha valaki összekeveri a mértékegységeket?

Tévedés következménye a lőrinci horgásztó nehézfémszennyezésének mértékéről napvilágot látott hír, mert a város vezetői összecserélték a mértékegységeket, mondta Jánosi László, a Fidesz helyi önkormányzati képviselője. A település polgármestere, Víg Zoltán elismerte: laikusként nem fedezte fel "a mértékegységeken alapuló tévedést".

Egy magáncég által készített vizsgálati anyagban a víz literjének nehézfémtartalmát mikrogrammban adták meg, miközben az egészségügyi határértékek meghatározására a miligramm/litert használják a jogszabályok, közölte Jánosi László."

Eztán persze folytatódik a cikk, hogy ki kit jelent fel pánikkeltésért meg ilyen (sajnos az itthoni politikában) megszokott dolgok. De nekem ez a hír meg egy másik, nekem sokkal fájóbb dolog összekapcsolódni látszik.

Ugyanis az Oktatási Minisztérium éppen most készül a középiskolákban a természettudományos tárgyak óraszámainak csökkentésére. Úgy látszik a mértékegységek átváltása a különféle döntési helyzetben lévő, vezető embernek probléma, de jövőbeli nagyjaink még ennyit sem fognak tudni. Nem irónikus egy kicsit?!

Tiltakozás a fizika kerettantervi óraszámok csökkentése ellen.


Írd alá, hátha számít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése